Benvolgudes i benvolguts,

Com a president de la Generalitat de Catalunya, us dono la meva més cordial benvinguda a aquesta pàgina web del Fòrum Empresarial Catalunya Rússia, l’esdeveniment que organitza el Barcelona Meeting Point amb la col•laboració de la Generalitat, i que tindrà lloc a Moscou del 31 d’octubre al 2 de novembre.

Rússia sempre ha estat un país amb enormes recursos naturals i una gran tradició industrial. En els darrers anys s’ha convertit en una potència econòmica de primer ordre mundial i, de retruc, ha esdevingut una gran oportunitat per fer-hi negocis. A més compta amb una incipient classe mitjana, cada cop més nombrosa, que gaudeix d’un poder adquisitiu comparable al dels països del nostre entorn més proper.

En un món globalitzat com l’actual, les empreses catalanes han de ser presents allà on hi hagi qualsevol ocasió per establir relacions comercials i fomentar l’intercanvi empresarial. La competència és prou dura i cal que ens esforcem i espavilem per poder tenir les nostres oportunitats. Amb aquesta idea es presenta el Fòrum Empresarial Catalunya Rússia, com una plataforma per promoure les empreses catalanes que volen vendre a Rússia, fer joint-ventures amb empreses locals, o bé captar inversions per a Catalunya.

El Fòrum representa una excel•lent ocasió per a la internacionalització de les nostres empreses, per fer un salt endavant i per mostrar la bona feina, la qualitat i el potencial de l’economia catalana. Crec que aquesta és una iniciativa del tot encertada, i per això des de la Generalitat hi donem tot el suport necessari.

Amb aquesta presentació vull animar a totes les empreses del nostre país a participar en el Fòrum Empresarial de Catalunya Rússia. L’oportunitat que tenim no la podem desaprofitar, i estic plenament convençut de l’èxit del certamen i dels bons resultats que obtindrem.

Artur Mas
Barcelona, abril de 2012